Selecteer een pagina

Workshop Upcycle je kledingkast

Geef je vergeten kleding een tweede leven
De stapel ongedragen kleding achter in je kast verdient het om gedragen te worden. Jij ziet misschien een shirt dat niet lekker zit of je lievelingsbroek die versleten is. Ik zie mooie, kwalitatieve stoffen, een toffe print en vooral nieuwe kledingstukken die jij weer met liefde wilt dragen.

Tijdens de workshop laat ik je zien wat je eigenlijk allemaal kan met je vergeten kleding. We gaan knippen, nieuwe pasvormen creëren, stoffen toevoegen en naaien. Zodat uiteindelijk jouw kledingstuk weer past bij jouw persoonlijke stijl.

Wat kan je verwachten van de workshop?

We geven je ongedragen kledingstukken een tweede leven. Maak die te strakke hals van je T-shirt groter, neem je te wijde lievelingsblouse in of maak van je jurk een rok.

Kleine of grote transformaties, samen kijken we wat mogelijk is met je oude kledingstuk en maken we iets dat bij je past. Je gaat naar huis met een kledingstuk dat je weer wilt dragen en ideeën om thuis aan de slag te gaan.

Is deze workshop geschikt voor jou?

Er is altijd een manier om je kleding te veranderen. Daarom is deze workshop ook geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit of je twee linkerhanden hebt of juist super creatief bent.

Samen vinden we een manier waarop jij iets kunt maken waar je blij van wordt.

Wat neem je mee?

Je neemt minimaal twee kledingstukken mee. Zo heb je nog wat te kiezen én kan je meerdere projecten afronden tijdens de workshop.

Heb je zelf geen kleding om mee te werken? Dat is geen probleem. Geef het van tevoren door en ik zorg voor kledingstukken om uit te kiezen.

Wat anderen vonden van de workshop

De Upcycle kledingworkshop was leuk, gezellig, inspirerend en speciaal! Annelies laat je echt op een andere manier naar oude kleding kijken en heeft goede voorbeelden en tips over hoe je je kleding een nieuw leven in kan blazen.

Ik heb al enige naaiervaring en door de workshop ben ik geïnspireerd geraakt om meer met oude kleding te doen en heb ik een geweldig nieuw shirt gemaakt! Maar ook zonder enige ervaring kan Annelies je heel goed helpen en heb je sowieso een leuke middag. Jorien Scholtens

Na de workshop bij Annelies, ben ik thuis gelijk verder gegaan met het borduren van bloemen op mijn vest. Ik had namelijk nog een oud vest, die nog mooi maar een beetje saai was. Annelies kwam gelijk met een paar goede ideeën waaronder bloemen erop borduren. En dat vond ik echt super leuk!

Ik zou iedereen de workshop aanraden, het is een onwijs gezellig middag en je kledingkast zit weer vol met leuke dingen!’

Didy Bos

Praktische informatie

Tijdsduur: 3 uur
Prijs: €40 p.p (inclusief BTW)
Aantal deelnemers: 4-8 personen
Locatie: Atelier Per Abuijs, CAB-rondom 90a in Utrecht

Wil je een workshop boeken voor een vriendinnenuitje, verjaardag of vrijgezellenfeestje? Laat me dan hieronder even weten welke datum je zou willen komen en met hoeveel mensen.