Selecteer een pagina

Over Per Abuijs

Unieke, op maat gemaakte kleding & workshops ‘Upcycle je kledingkast’

Hoi, ik ben Annelies en ik ben altijd op zoek naar manieren om bestaande spullen te upcyclen. Mijn passie voor kleding maken is begonnen toen ik vroeger mijn moeder hielp met kleertjes maken voor mijn poppen.

Nu maak ik kleding in opdracht. Mijn opdrachten variëren van bomber jackets met super opvallende prints, het aanpassen van trouwjurken tot op maat gemaakte T-shirts en overhemden.

 

 

 

Waarom ik Per Abuijs begonnen ben

In 2013 stortte er in Bangladesh een kledingfabriek in. Rana Plaza. Er vielen meer dan 1000 doden en 2500 gewonden. Allemaal mensen die onder omstandigheden die wij ons niet kunnen voorstellen werkten aan onze kleding. Kleding die gemiddeld 3 keer gedragen wordt en dan onderin de kast verdwijnt.

Voor veel mensen was deze ramp het begin van een zoektocht naar hoe het anders kan. Voor mij ook. In 2013 besloot ik  te beginnen met het samenstellen van een duurzame en eerlijke garderobe. Omdat ik droom van een industrie waar de vervuiling van de aarde en de uitbuiting van mensen niet langer de norm zijn. En wat zou het fantastisch zijn als we geen kleding meer zouden verspillen.

Nu wil ik andere mensen helpen en inspireren.  Ik wil laten zien welke keuzes je kan maken bij het kopen van je kleding. En ik wil je leren op creatieve wijze te kijken naar wat je hebt. Je hoeft niet altijd iets nieuws te kopen om er goed uit te zien en je goed te voelen. Het transformeren van een oud kledingstuk tot iets nieuws werkt net zo goed, en misschien wel beter.

Wat doe ik precies?

Ik wil mensen laten inzien dat we de kleding die we al bezitten op creatieve wijze opnieuw kunnen gebruiken. Dat doe ik op de volgende manieren:

Kleding op maat

Ik creëer unieke, op maat gemaakte kleding die passen bij jouw identiteit. Ieder item wordt gemaakt van duurzame stoffen en vergeten kleding uit je eigen kast.

Workshops

Ik geef workshops waarin ik je leer hoe je je kleding een tweede leven kan geven. Samen upcyclen we de kleding uit je kast tot nieuwe items die je graag draagt.

Waar staat Per Abuijs voor?

Per Abuijs betekent natuurlijk niet ‘per ongeluk’. Het is een woordgrapje. Ik moest altijd erg lachen als ik post kreeg die geadresseerd was aan ‘A.Buijs’. Alsof de post per ongeluk verstuurd was. Toen ik besloot om voor mezelf te beginnen wist ik dat ik dit grapje wilde laten terugkomen in mijn bedrijfsnaam.

Per Abuijs staat voor ‘door Annelies Buijs’. Ieder kledingstuk wordt door mij met liefde gemaakt.

Per Abuijs op Instagram

Contact

info@perabuijs.nl
Studio 30
CAB-rondom 90a
3534 BE Utrecht