Tijdens het opruimen van mn kledingkast kwam ik een leuk zomerjurkje tegen. Al tijden niet aangehad omdat ik hem eigenlijk te kort vind. Aangezien het een souvenir was uit Bali heb me er nooit toe kunnen zetten hem mee te nemen naar een kledingruil of weg te geven. Nu ik deze zomer meedoe aan de Slow Fashion Summer leek dit me een goed moment mijn jurkje een tweede leven te geven.

Before

Toen ik deze jurk in Bali zag hangen viel ik voor de fijne stof, het simpele model en de mooie rug. Na 1 keer wassen is de jurk helaas flink gekrompen en sindsdien draag ik hem alleen thuis in het weekend. Superzonde natuurlijk.

Op mijn zomer capsule wardrobe wishlist staan eigenlijk niet heel veel items. Het enige wat echt ontbreekt in mijn kast zijn basic shirts. Daarom besloot ik het jurkje af te knippen. Op die manier blijft de bijzondere rug van het jurkje bewaard.

Een makkelijk project om mee te beginnen waar zelfs geen naaimachine aan te pas komt. Ik weet zeker dat je dit zelf ook kunt.

Benodigdheden

  • Jurkje
  • Stofschaar
  • Meetlint
  • ¬†Spelden

Werkwijze

Voor dit project hoef je slechts 3 stappen te volgen:

  1. Meet de lengte van een shirt dat je graag draagt op van de schouder tot aan de onderkant.
  2. Geef de lengte van het shirt aan op je jurk. Je kunt dit doen met spelden of met krijt.
  3. Knip de jurk op de gewenste lengte af. Je shirt is klaar!

Het jurkje dat ik gebruikte is gemaakt van een rekbare stof. De randjes van de mouwen zijn niet omgezoomd, maar rollen vanzelf op. Ik heb daarom ook de onderkant van het shirt gewoon zo gelaten. Heb je zelf een jurkje van een andere stof, of vind je een zoompje netter? Werk je shirt dan met de naaimachine af met een kleine zoom.

 

Het resultaat

Ik ben erg blij met het eindresultaat. Een mooi basic shirtje dat lekker zit en waar ik me goed in voel. Het is goed te dragen met zonnig weer. De mooie rug van het shirt geeft mijn outfit net iets bijzonders. En alhoewel zwart niet op mijn kleurenpalet hoort voor te komen, kan ik het shirt goed combineren met de kleding die al in mijn kast ligt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *