Tijdens een bezoek aan Vintage Island in het voorjaar zag ik een leuke groen/wit gstreepte blouse hangen. Een beetje te groot, maar verder helemaal mijn stijl én niet duur. Met het aanhoudende mooie weer kan ik niet genoeg shirts hebben dus ik besloot de blouse wat te vermaken zodat ik hem eindelijk kan dragen. Een supersnel en makkelijk upcycle projectje dat je binnen een uur kan doen.

Benodigdheden

– Oversized blouse of t-shirt
– Stofschaar
– Tornmesje
– Naaimachine (optioneel)
– Kleermakerskrijt
– Spelden

Werkwijze

Stap 1 – Blouse innemen

Trek de blouse aan en bepaal of je de blouse of het shirt wilt innemen. Als je dit niet wilt kun je direct doorgaan met stap 2.

Anders meet je het aantal centimeters dat je de blouse of het shirt wilt innemen op. Speld af en stik de nieuwe zijnaad.

Stap 2 – Mouwen loshalen

Haal nu de mouwen van de blouse of het shirt. Als je een blouse gebruikt kun je dit het beste doen door de naden los te halen met een tornmesje. Zoom de randjes weer om zodat er geen rafels ontstaan.

Gebruik je een T-shirt? Dan kan je de mouwen ook afknippen met een stofschaar. Knip precies langs de zoom.

Stap 3 – Blouse korter maken en punten knippen voor de strik

 Bepaal de lengte van de blouse en speld deze in de zijnaad af. Leg de blouse plat op tafel en trek met kleermakerskrijt een gebogen lijn van de zijnaad naar middenvoor. Reken ongeveer 15 cm voor de punten. Nu kan je de blouse afknippen en omzomen.

Gebruik je een T-shirt? Vergeet dan niet middenvoor 15 cm in te knippen zodat er 2 losse punten ontstaan. Anders kan je je shirtje straks niet knopen.