Om mijn zomer garderobe compleet te maken besloot ik een korte broek te maken. Tijdens het maken van mijn zomer moodboard kwam ik een patchwork rok tegen van spijkerstof. Mn rok heb ik een paar weken geleden al gemaakt. Daarom besloot ik van restjes spijkerstof een nieuw korte broek te maken.

Dit project is iets ingewikkelder dan de vorige DIY projecten. Ik wil toch graag delen hoe ik het heb aangepakt omdat ik zeker weet dat jij ook zo’n broek kunt maken als je een beetje handig bent 🙂

 

Benodigdheden

– Patroonpapier (of bakpapier)
– Je favoriete broek
– Stofschaar
– Oude spijkerbroeken en/of restjes stof
– Naaimachine
– Spelden

Werkwijze

Stap 1: Patroon maken

Vouw je broek met de achterzakken tegen elkaar op en zorg ervoor dat je het kruis van de broek goed rechttrekt. Leg je broek op een stuk patroon papier en trekt over.

Herhaal deze stap voor de achterkant van je broek.

Stap 2: Maak een patchwork stof van restjes stof

Naai de verschillende restjes stof aan elkaar tot een grote lap waar je je patroon onderdelen makkelijk uit kan halen. Je kunt natuurlijk ook één grote lap stof gebruiken voor dit project. Leg de patroononderdelen op de stof en knip twee achterpanden en twee voorpanden.

Wil je elementen van een oude broek hergebruiken? Zorg er dan voor dat je direct een vorm creëert die lijkt op je patroondelen. Het scheelt een hoop werk als je de tailleband en de rits van de broek hergebruikt. Dit zijn elementen die veel tijd kosten om te maken.

Ik gebruikte een oude spijkerbroek als basis en heb stukken spijkerstof aan de broek toegevoegd.

Stap 3: Zet de broek in elkaar

Speld de voorpanden en achterpanden op elkaar en naai de buitenste zijnaden.

Naai vervolgens de achterpanden aan elkaar. Doe hetzelfde bij de voorpanden.

Tot slot naai je binnen zijnaden en het kruis.

Je broek is nu klaar!