Als je je T-shirts veel draagt is het haast onvermijdelijk: zweet- en deovlekken. Die zie je goed, zeker op een wit shirt. dus blijft je shirt in de kast liggen, of misschien gooi je het zelfs wel weg. Herkenbaar? Probeer dan deze DIY en je T-shirt is zo goed als nieuw. Misschien ziet ‘ie er zelfs wel leuker uit dan toen je hem kocht.

Benodigdheden

  • T-shirt
  • Stofschaar
  • Restje stof
  • Naaimachine

Werkwijze

 

Stap 1: Mouwen afknippen

Knip de mouwen van het oude shirt af. Laat daarbij een klein stukje mouw naast het afgewerkte randje van je shirt zitten. Hier kun je straks de nieuwe mouwen aanstikken.

Stap 2: Nieuwe mouwen knippen uit restje stof

Vouw het restje stof dubbel en leg de oude mouw met de bovenkant tegen de vouw aan. Dat zorgt ervoor dat je straks je mouw aan een stuk kan knippen. Knip ongeveer 1 cm om de oude mouw heen zodat je een zoom kunt maken.

Herhaal deze stap zodat je twee mouwen hebt.

Stap 3: De nieuwe mouwen stikken

Leg de goede kanten van de stof op elkaar en naai de korte kant van de mouw dicht.
Werk als dat nodig de mouw af door hem om te zomen.

 

Stap 4: De nieuwe mouwen inzetten

Keer het T-shirt binnenstebuiten. Bij de mouwen moet juist de goede kant van de stof naar buiten zijn gekeerd. Speld nu de mouw met de goede kant van de stof op de goede kant van het T-shirt. De mouw valt nu als het ware in het T-shirt. Speld de mouw vast.

Stap 5: Stik de mouwen vast

Stik nu de nieuwe mouwen vast. Probeer zo dicht mogelijk langs het afgewerkte randje van het T-shirt te naaien. Werk de randjes af met een zig zag steek of de lockmachine.

Je nieuwe, frisse T-shirt is nu klaar!

Wil je zelf zo’n T-shirt maken, maar kom je er thuis niet aan toe? Of zou je het graag samen met mij maken? Mail me op info@perabuijs.nl, dan maken we een afspraak.